Uitje Vutters

Afbeelding

Op woensdag 31 januari vond het traditionele jaarlijkse uitje plaats van onze Vutters met hun partners. De laatste jaren zijn zij jaarlijks vaste gast bij het Kegelhuis in Dieren. Hier hebben zij een gezellige avond onder het genot van een hapje en een drankje. Over de uitslag van het kegelen houden ze zich stil. De winnaar is dus niet bekend.
Zij bekostigen dit zelf door elke week geld in te leggen.
Iedere dinsdagochtend staan deze heren klaar om onze accommodatie te onderhouden zodat de leden onbezorgd kunnen sporten.
Hans Kerssen, Theo de Brouwer, Wim Hekkers, Jan Bochoven, Appie Meeuwissen, Andries v.d. Bijl, Gerard Hartemink (kon helaas niet aanwezig zijn), Leo Albers en Jan Alterna bedankt voor hetgeen jullie doen voor onze club!!

foto van Sportclub EDS "Ellecom".

 

Jaarvergadering SC. EDS 23 November 2017

eds

 

Alle leden en ouders van jeugdleden worden hierbij uitgenodigd om de Algemene Leden Vergadering/jaarvergadering bij te wonen op donderdag 23 november in ons clubhuis. Aanvangstijd 20:00 uur. Vanaf 19:30 kunt u binnenlopen. We hebben een interactieve en leuke sessie voor ogen waarin we terugkijken en vooruitkijken.

 

Agenda

 • Opening en mededelingen door Erik Hekkers , voorzitter ai
 • SC EDS 2.0, proces en schetsen van de aankomende verbouwingen van het vitale sportpark door Roel Roelfzema, bestuurslid.
 • Jaarverslag hoofdbestuur door Henri van der Scheer
 • Financieel jaarverslag hoofdbestuur door Henry Mensink
 • Verslag en benoeming kascommissie
 • Pauze (mogelijkheid tot indienen onderwerpen voor de rondvraag.
 • Rondvraag en sluiting

Namens het bestuur van EDS

Henri van der Scheer, secretaris

EDS open club

Open clubs nodig voor toekomst sport en dorpen

Sportaccommodaties verouderen en verenigingen hebben soms moeite met hun voortbestaan. Tegelijkertijd sporten er meer mensen individueel en zoeken andersoortige clubjes soms naar ruimte. Het nieuwe concept van open sportverenigingen lost het één met het ander op.

Ruimte voor anderen

Open sportclubs faciliteren namelijk niet alleen hun eigen sporters, maar bieden ook ruimte aan anderen. Dat kunnen andere sporters zijn, maar ook bijvoorbeeld een kookclub of jeu de boule-gezelschap. Door meer mensen toe te laten op een accommodatie, komt er meer draagvlak en budget om het in stand te houden.

Schouders eronder

De provincie heeft een subsidieregeling die clubs en sportparken ondersteunt in de ontwikkeling naar open club of vitaal sportpark en ook kan bijdragen aan fysieke aanpassing van gebouwen en terreinen voor dit doel. Sportclubs en gemeenten zijn blij met deze impuls en zetten er de schouders onder.

Open club

Zo ook Sportclub Ellecom De Steeg, kortweg EDS. Het is een voetbalclub, maar de wens om een goed kunstgrasveld te hebben, leidde naar een bredere kijk op de toekomst en zo werd een open club geboren.

Eén geheel

Bestuurslid Roel Roelfzema is belast met het ontwikkelen van de open club. ‘De gemeente Rheden vroeg ons om een plan voor de 2 velden en zo ontstond een plan met 1 kunstgrasveld en andersoortige sportfaciliteiten voor beide dorpen. Tegelijkertijd was de gemeente bezig met een cultuurhistorische visie op landgoed Avegoor, waar we gehuisvest zijn. Wij kwamen als 13 gebruikers van dit landgoed bijeen, en besloten het meer tot een geheel te maken. Het landgoed heeft bijvoorbeeld een hotel met tennisbaan die weinig gebruikt wordt, een voormalige sporthal die leegstaat, een squashhal vlakbij en dus ons 1,5 voetbalveld in slechte staat.’

Meer dan alleen voetbal

‘We gaan als EDS meer dan alleen voetbal aanbieden en gooien de boel open, letterlijk ook! Bosschages en hekken zijn weggehaald en we kijken of er ook nieuwe gebruikers te interesseren zijn voor deze plek. Zo zijn er hardloopclubjes die het missen om met elkaar een drankje te drinken na afloop en mountainbikers die graag ergens hun fiets afspuiten. Ook zijn er ouderen die graag koken en jeu de boulen. Hen verwelkomen we graag.’

Unieke locatie

Fletcher Landgoed Hotel Avegoor ziet de open sportclub helemaal zitten. Billy Huisman, manager: ‘Op deze unieke locatie kunnen wij samen iets heel moois creëren, wat goed zal zijn voor de lokale binding en profilering op provinciaal, nationaal en internationaal niveau. Wij merken dat sporten, gezondheid en bewegen steeds belangrijker wordt, zowel voor toeristen als zakelijke klanten.’

Totaallidmaatschap

Het verwelkomen van nieuwelingen gaat niet van de een op de andere dag, zegt Roel. ‘We hebben een echte voetbalkantine waar andere mensen zich niet thuis voelen, die moeten we opknappen. Ook willen we een ommetje over het landgoed aanleggen en misschien een beachvolleybalveld creëren. Een idee is om een totaallidmaatschap aan te bieden, waarbij mensen verschillende sporten kunnen uitoefenen.’

Toekomstbestendige sportclubs

De provincie moedigt dit van harte aan. Projectleider Martine Wilmering: ‘We willen graag toekomstbestendige sportclubs. Een actief verenigingsleven draagt ook bij aan een prettig woonklimaat. Tot nu toe was de subsidie vooral voor de procesbegeleiding om tot een open club te komen. We zijn aan het kijken of de regeling vanaf november ook meer kan worden ingezet voor fysieke aanpassingen.’

SC EDS toch weer op zoek naar een voorzitter.

SC EDS toch weer op zoek naar een voorzitter

Na een extra ALV en een zoektocht waren we als vereniging blij met de komst van Toon Sterrenburg. Hij wilde als interim voorzitter aan de slag bij SC EDS. Vol enthousiasme zijn we begonnen en helaas komt daar door privé perikelen een einde aan. Het bestuur en de vereniging zijn dus weer op zoek naar een voorzitter.

De start was veelbelovend. Het bijwonen van de wedstrijden van het eerste elftal, een eerste bestuursvergadering en een avond met de accommodatie commissie. Helaas zijn privé perikelen de reden om uit elkaar te gaan. Hierdoor vinden beide partijen dat er geen goede basis is om verder te gaan. We betreuren de gang van zaken allemaal en bedanken Toon voor de interesse in onze club. En we gaan verder met zoeken naar een voorzitter.

Het zal duidelijk zijn dat de man of vrouw die we zoeken ook voor een kortere periode (bijvoorbeeld 2 of 3 jaar) de rol kan vervullen en de veranderingen mee wil vorm geven. SC EDS wil een open club worden waar de bewoners van Ellecom en De Steeg de ruimte krijgen en nemen om meer te sporten en bewegen. We zijn druk met subsidie mogelijkheden en samenwerking met provincie en gemeente om zowel aan de infrastructuur en vernieuwend sport en beweeg aanbod te werken. Uiteindelijk is het mensenwerk en zoeken we een echte verbinder die met ons, de commissies, de leden en de dorpen wil werken aan SC EDS 2.0! Een club met een goed lopende voetbaltak en meerdere andere sporten. Heb je interesse of ken je iemand? Laat het ons weten, we vergaderen sowieso elke laatste woensdag van de maand op de club of spreek, bel of mail ons!

Bestuur SC EDS

Buitengewone ledenvergadering 20-01-2017

Beste sportvrienden en ouders,

Op donderdag 8 december vond onze jaarvergadering plaats. De opkomst was zeer laag. Wij hebben daarom besloten om een buitengewone ledenvergadering uit te schrijven en een ieder per mail persoonlijk uit te nodigen. Wij zullen dan met elkaar over de toekomstvisie van onze club praten, waarbij de vorming van commissies een belangrijk onderdeel zal zijn.  Deze vergadering vindt plaats op vrijdag 20 januari om 20.00 uur in onze kantine.
Wij willen graag een aantal commissies gaan vormen en ook duidelijk aangeven wat van de mensen in deze commissies verwacht wordt. Dit zal een jeugdcommissie, seniorencommissie, activiteitencommissie, kantinecommissie, accommodatiecommissie en sponsorcommissie zijn. Op dit moment is ons draagvlak veel te smal en willen wij dit breder gaan trekken. Hierbij hebben wij juist u nodig (speler, lid, ouder).
Verder wordt er een presentatie gegeven over de ontwikkelingen.van EDS 2.0, met name over de voortgang van de breedtesport en het aangaan van allianties binnen het dorp Ellecom.
Daarnaast is de functie van voorzitter nog vacant en moet er op deze datum een nieuwe voorzitter worden benoemd.
Na deze vergadering is er tijd voor een gezellig samen zijn  onder het genot van een hapje en een drankje.
Wij als bestuur hopen zoveel mogelijk mensen te mogen begroeten.
Mocht u voor deze datum nog vragen of suggesties hebben, aarzel dan niet om een van de bestuursleden te benaderen.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur SC EDS .

EDS JO17-2 on tour.

EDS JO17-2 on tour.

Onder de bezielende leiding van Edward van Asperen begon EDS JO17-2 aan het seizoen 2016-2017, omdat 13 spelers wat weinig was voor dit team waren wij zeer verheugd met de aanvulling  van Mick, Rick en Sjoerd van v.v. Dieren.  Zonder training werd er gelijk na de zomervakantie begonnen  met een bekerwedstrijd tegen Angerlo Vooruit met als eind resultaat een 3 – 1 overwinning. In dezelfde week was er ook nog de tweede bekeroverwinning op  ESA met 4-0. Dit betekende na 2 wedstrijden dat we al zeker waren van de tweede ronde. Inmiddels is bekend dat wij de volgende ronde vrij geloot waren, dus zitten we al in de kwartfinale en die wordt medio januari/februari 2017 gespeeld. Dus EDS  JO17-2 overwintert in de beker. De twee overwinningen in de beker schepte natuurlijk verwachtingen voor de competitie. Maar na 3 competitie wedstrijden stonden we gauw al weer met beide benen op de grond, 3 nederlagen op een rij met een doelsaldo van 0 voor en 23 tegen. (0-8 tegen Lochem, 0-11 tegen Zutphen en 0-4 tegen Groen Wit).   De stemming binnen het team bleef goed en er werd stevig door getraind en de vierde wedstrijd werd dan ook gewonnen en wel met 5-0 van AZC. Omdat er nog maar 9 ploegen in de competitie over gebleven waren dan ook al op de helft. De vijfde wedstrijd werd na een waar spektakelstuk gelijk gespeeld tegen Oeken/Brummen met 3-3, vijf minuten voor tijd stonden wij nog achter 3-1.  De volgende zaterdag moesten wij aantreden tegen Basteom in Steenderen met enkele gastspelers werd er met 2-0 gewonnen. Na deze wedstrijd hadden we 3 weken vrij!!!!.  Op de laatste vrije zaterdag werd nog geoefend tegen Rheden deze oefenwedstrijd ging verloren met 3-0. Met deze slechte generale maakten we ons op voor de laatste 2 thuiswedstrijden van het jaar.  De eerste was tegen Eerbeekse Boys deze werd gewonnen met 4-1.  Een week later moesten we aantreden tegen Helios uit Deventer tegen deze gelijkwaardige tegenstander werd uiteindelijk met pijn en moeite gelijk gespeeld 2-2. Zodat we uiteindelijk als vierde eindigden in de poule met 11 punten met een doelsaldo van 16 voor en 29 tegen.

Trainer, leiders en spelers wensen iedereen Fijne Feestdagen.

Jaarvergadering SC EDS, 08 December 2016.

Jaarvergadering SC EDS, 08 December 2016.

Aanvang 20.00 uur.

Agenda:

*Opening door voorzitter (Erik Hekkers).
*Mededelingen (Erik Hekkers).
*Voortgang EDS 2.0, vorming commissies (Roel Roelfsema).
*Jaarverslag bestuur (Henri van der Scheer).
*Financieel jaarverslag (Henry Mensink).
*Verslag kascommissie.
*Bestuursverkiezing:
Aftredend en niet herkiesbaar: Erik Hekkers (voorzitter).
Aftredend en herkiesbaar: Henri van der Scheer (secretaris).
Aftredend en herkiesbaar Henry Mensink (penningmeester).
*Pauze ( mogelijkheid tot het indienen onderwerpen voor de rondvraag).
*Rondvraag.
*Afsluiting.

*Extra agendapunt: Ontwikkelingen veld

Website collega’s gezocht!!

Aangezien de website van EDS nou niet echt veel nieuwe input krijgt zijn we op zoek naar JOU!!!

Vind jij het leuk om af en toe een berichtje / foto’s te plaatsen over jou (zoon/dochter’s) team, of gewoon een verslagje vanaf de zij lijn wil posten. Laat dit dan even weten dmv. een berichtje op de fb pagina. of stuur even een mailtje naar sc-eds@chello.nl

Het zou leuk zijn als we met jou inbreng er weer een levendige site van kunnen maken.

EDS 1 Seizoen 2016-2017

EDS 1 Seizoen 2016-2017

 

Het oude seizoen van EDS 1 is succesvol afgesloten met een 8ste plaats, met daarbij alle complimenten voor spelers en begeleiding. In het nieuwe seizoen staat er een mooie uitdaging te wachten voor de selectie samen met de nieuwe hoofdtrainer Gerben Matser om EDS in het linker rijtje te krijgen van de ranglijst en misschien te verassen om een prijsje te pakken.

Selectie:

De selectie van EDS 1 bestaat voorlopig uit 21 man, zie overzicht :

1 Joeri Arentsen 12 Lambert Tran
2 Rutger Brouwer 13 Robin Verhagen
3 Pepijn van Dorsten 14 Youri van Woerkom
4 Marc van Engelen 15 Jeroen van Tent
5 Lars Hoogendoorn 16 Jort van leeuwen
6 Joppe Morie 17 Job Plasman
7 Onno van Naamen 18 Ruben Memelink
8 Jelle Olyslager 19 Frank van Binsbergen
9 Hugo Oversteegen 20 Vincent Selhorst
10 Nathan Sterk 21 Harry Rexwinkel
11 Hunter Sterk

 

Helaas in deze selectie is geen keeper aanwezig, begeleiding en bestuur zijn nog steeds druk bezig om de selectie te gaan voorzien van een keeper.

Verwachting is dat we weer in de 5de Klasse komen richting Zutphen en Achterhoek, zodra dit beknd wordt zullen we dit via de site en FB vermelden.

Voorbereiding:

Deze start op zondag 31 juli om 11.00 uur, zie overzicht voor complete programma voorbereiding.

Seizoen 2016-2017  
Dag datum Activiteit      Aanvang
     
zondag 31-jul Training   11.00 uur
dinsdag 2-aug Training   20.00 uur
donderdag 4-aug Training   20.00 uur
vrijdag 5-aug Training   20.00 uur
zondag 7-aug Oefenwedstrijd Loo – EDS 11.00 uur
dinsdag 9-aug Training   20.00 uur
donderdag 11-aug Training   20.00 uur
zaterdag 13-aug Toernooi Rheden Cup  
zondag 14-aug Toernooi Rheden Cup  
dinsdag 16-aug Training   20.00 uur
donderdag 18-aug Oefenwedstrijd EDS-SVBV 20.00 uur
vrijdag 19-aug Training   20.00 uur
zondag 21-aug Bekerwedstrijd    
dinsdag 23-aug Bekerwedstrijd    
donderdag 25-aug Training   20.00 uur
vrijdag 26-aug Training   20.00 uur
zondag 28-aug Bekerwedstrijd    
dinsdag 30-aug Training   20.00 uur
donderdag 1-sep Training   20.00 uur
vrijdag 2-sep Teambuilding    
zondag 4-sep Competitiewedstrijd   14.00 uur

 

Via deze weg wens ik een ieder een fijne vakantie toe, en ik jullie graag langs de lijn verschijnen  in het nieuwe seizoen.

 

Met vriendelijke groet

Gerben Matser

In de media – EDS 2.0 en Dierense Boys in het zonnetje gezet

Afgelopen zaterdag 17 oktober was onze voorzitter Erik Hekkers weer in de media te vinden, om (bevlogen als altijd) de ingebruikname van ons gloednieuwe kunstgrasveld wereldkundig te maken. Tevens pakte Erik Hekkers die gelegenheid aan om onze ‘buurclub’ Dierense Boys in het zonnetje te zetten, die ons voor zeer grote problemen hebben behoed gedurende de afgelopen periode. Hulde daarvoor!

DG151017

Gebruik en regels kunstgrasveld

Gebruik en regels kunstgrasveld

 

Gebruik Kunstgras
Hoewel een kunstgrasveld vergeleken met natuurgrasvelden een stuk minder onderhoud nodig heeft, is een onderhoudsvrij kunstgrasveld een illusie. Elk kunstgrasveld heeft onderhoud nodig.
Verontreinigingen zijn funest voor elke kunstgrasconstructie. Zwerfvuil, bladeren en takjes, maar ook kleinere deeltjes zoals mos, algen en fijne zandkorrels zorgen ervoor dat de bovenlaag dicht gaat zitten. Zo vormt zich een harde laag die leidt tot gladheid, verminderd waterdoorlatend en verhoogd de blessuregevoeligheid. Ook de levensduur van een kunstgrasveld heeft daar onder te lijden.
Als trainer, leider, speler en ook ouder hebben wij allen de verantwoordelijkheid om toe te zien op naleving van de kunstgrasregels. Belangrijk is voor aanvang de tegenstander goed te ontvangen en de regels duidelijk te maken, met het vriendelijke verzoek zich hieraan te houden.

De Elf Kunstgrasregels:
1. Gebruikers van het kunstgrasveld mogen alleen met schone voetbalschoenen het kunstgras op.

Zorg dus voor schone voetbalschoenen vóór je het veld op gaat, gebruik de matten.
2. Betreed het veld alleen via de toegangshekken.
3. Geen kauwgom op het veld.
4. Geen glaswerk op of rond het veld.
5. Het veld mag absoluut niet betreden worden met rookwaren en/of vuur.
6. Geen stalen noppen gebruiken.
7. Niet expres tegen de omheining schieten.
8. Het kunstgrasveld is uitsluitend toegankelijk voor de spelers, hun teamleider, hun trainer en de scheidsrechter. Het publiek dient zich achter de veldafscheiding op te houden. Ook het staan vanhet publiek tegen de binnenkant van de veldafscheiding is dus niet toegestaan.

9. Niet slepen met doelen (optillen dus).

10. Na gebruik oefen- en jeugddoelen terugzetten op de opstelplaatsen (nadere instructie volgt nog).
11. Er dient op te worden toegezien dat niemand aan doelen of doeltjes gaat hangen.

Trainers en leiders worden verzocht er op toe te zien dat de regels worden nageleefd.

Rubberkorrels
Na de training of wedstrijd de kleding goed uitschudden. De rubberkorrels zijn namelijk schadelijk voor de wasmachine. SC EDS is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan wasmachines.

Gebruik bij winterse omstandigheden.
Kale vorst: Bespelen is geen bezwaar, wel is de mat uiteraard hard, vegen voordat het gaat vriezen is dan ook van groot belang.
Sneeuw: Verwijderen van de sneeuw is niet gewenst omdat de mat beschadigd kan worden en er mogelijk rubberkorrels wordt meegenomen. Betreden van een besneeuwd veld is evenmin gewenst. Bij betreding zal ijsvorming ontstaan welke zich aan de mat vasthecht en daardoor (afhankelijk van de temperatuur) langzamer ontdooit.
IJzel: Bespeling is in deze omstandigheden verboden. Vezels waarop zich ijs afzet kunnen bij betreding breken, als gevolg van het beschadigen van de vezels door het ijs.
Dooi: Bespelen gedurende de dooiperiode is verboden, zolang de vorst niet uit de bodem is verdwenen

 

Gebruik kunstgrasveld buiten de wedstrijden en trainingen om.

(Jeugd)leden mogen buiten de wedstrijd- en trainingstijden gebruik maken van het kunstgrasveld.

Hieraan zijn echter ook regels verbonden.

 1. Uitsluitend te gebruiken door leden van SC EDS.
 2. De jeugddoelen mogen hiervoor niet gebruikt worden!!!
 3. Het gebruik van het strafschopgebied is eveneens verboden, dus geen gebruik maken van de goals.
 4. Ook is het verboden de dug-outs te gebruiken als doel  of klimmen in de dug-outs.

 

 

Verder zijn alle leden zelf verantwoordelijk voor de naleving van deze regels. We gaan hier geen politieagent spelen!!

 

Vorderingen kunstgras

Beste leden van SC EDS,

Graag brengen we jullie op de hoogte van de vorderingen rond de aanleg van het veld.

Eind mei besloot de gemeenteraad dat ons hoofdveld een kunstgras veld zou worden en in juni begonnen de werkzaamheden. Helaas is het momenteel nog niet klaar en wordt er op diverse plekken in de gemeente getraind en gevoetbald, van parkjes tot Dierensche Boys tot bij Worth Rheden. De kunstgrasvelden in Velp en Dieren, die ook deze zomer zijn aangelegd, worden momenteel al bespeeld.

Hoe kan het dat dat bij EDS nog niet het geval is? De hoofdreden is dat de ondergrond bij ons in Ellecom niet stabiel genoeg bleek. De constructie voor het kunstgras is zwaar en dat zou ertoe kunnen leiden dat de grond onder het kunstgras op termijn weg zakt. Daar wilde de aannemer geen garantie voor afgeven (wat wel een eis was in het bestek). In de voorbereiding is de grond wel onderzocht, maar pas tijdens het werk bleek dat de grond er slechter aan toe was dan verwacht. Op dat moment was het hoofdveld wel al omgeploegd en moest er snel geschakeld worden. Met de aannemer zijn strakke afspraken gemaakt om alles in de zomer van 2015 op te leveren. Uitstel of afstel zou tot veel extra kosten en ongemak hebben geleid. Alle mogelijke opties zijn onderzocht om een stabiele ondergrond te creëren voor het kunstgrasveld. De gekozen oplossing is een arbeidsintensief en heel precies proces. De constructie leidt tot een extra bouwtijd.

Vervolgens bleek dat door de nieuwe bouwmethode we te maken kregen met vergunningen en archeologisch onderzoek. Het college heeft hierover in de vakantie (tijdens haar zomerreces) een besluit genomen. En het proces kon weer doorgaan zonder nog meer vertraging. Het heeft niet meegewerkt dat er eind augustus en begin september zoveel regen viel! Opnieuw zijn er extra maatregelen genomen.

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar wanneer kunnen we erop? We streven nu naar oplevering op maandag 12 oktober en dat betekent dat we vanaf die datum kunnen trainen en kunnen spelen op het nieuwe veld.

Voor de start van ons seizoen is de gang van zaken uitermate vervelend. Gelukkig werkt iedereen enorm mee en is mede door jullie inzet, die van het Sportbedrijf en andere voetbalverenigingen vervangende ruimte geregeld. In samenwerking met de gemeente werken we hard aan een kunstgrasvoorziening die onder garantie nog jarenlang mee gaat! Nog even geduld a.u.b., het wordt prachtig en goed!

Onze aandacht gaat nu vooral uit naar de oplevering! Vervolgens gaan we verder met SC EDS 2.0. Er zijn veel ontwikkelingen te melden en we kunnen nu een realistisch plan van aanpak maken voor de komende jaren! In november willen we een avond plannen hierover.

Groeten, Erik, Wim en Roel

Informatie Rheden Cup 2015

Persbericht

Op zaterdag 8 en zondag 9 augustus 2015 organiseert VVO, als winnaar van de 1e uitgave, het Rheden Cup-toernooi . Plaats van handeling: de kunstgrasvelden op “de Pinkenberg”.
Alle Rhedense clubs kruisen opnieuw met hun 1e elftallen de degens. De elftallen spelen zowel op zaterdag als zondag twee wedstrijden van 2x 20 minuten. Er zijn geen kruisfinales, maar na de drie poulewedstrijden spelen de nummer1 1 van beide poules de finale, de nummers 2 om de 3e en 4e plaats, de nummers 3 om de 5e en 6e plaats en de nummers 4 om de 7e en 8e plaats.
De wedstrijden beginnen op beide dagen op 12.00 uur. De finales (op zondag) vanaf 14.30 uur.
In poule A zitten vv Rheden, Worth Rheden, Sc Veluwezoom en EDS. In poule B zitten DVOV, VVO, vv Dieren en Dierensche Boys.
De prijsuitreiking is om 16.30 uur gepland in het Nol Maatkamp clubhuis van VVO.

De organisatie.

Het bijbehorende programmaboekje is hier te downloaden.

 

Jeugdkamp Grootzande 2015

.Jeugdkamp EDS 2015:
Vrijdag namiddag werden onze jeugdleden van de E, D en C naar kampeer boerderij Grootzande gebracht, daar begon de verkenningstocht, waar slaap ik, met wie op de kamer en wat is hier allemaal te doen?
S’avonds nog leuke gedaan in “ons” bos! Lekker broodje Worst, en daarna slapen, onee dat doen we wel als we oud zijn!
Zaterdag kwamen de jongens van de F ook voor een gezellige dag er was er een grandiooze stormbaan, veel gelachen over de glijpartijen. Hierna was het tijd voor de inwendige mens, een heerlijke BBQ was voorbereid. In de avond was er een serieuze speurtocht waar bepaalde iemanden toch iets moeite mee hadden. Zondag was het dan eindelijk tijd voor het voetbal gedeelte, een coole panna kooi en een heus beachvoetbal veld en een onderlinge voetbal wedstrijd op t grote veld. Tijdens de lunch nog een flinke bui, maar kwa weer hebben we gelukkig weinig te klagen gehad. Kamers en terrein opruimen en uitgeput wachten op paps of mams!
Jongens en Myrthe, het was ons een waar genoegen om dit kamp voor jullie te organiseren.
Jullie waren TOP!!!

Om een indruk te krijgen klik op onderstaande link.

https://picasaweb.google.com/103266915570029242191/ProfilePhotos?authuser=0&feat=directlink

Trekking Loterij EDS 70 Jaar

Tijdens de feestavond bij “Café Het Witte Huus” heeft de trekking van de loterij plaatsgevonden met het volgende resultaat:

01305     LED TV (hoofdprijs)
00279     Tablet (2e prijs)
01979     draadloze speaker (3e prijs)
00425     elektrische BBQ
00124     föhn
00121     brandblusser
00142     fietspomp
00329     middenstip hoofdveld EDS

Voor vragen kunt u contact opnemen met Wilfred Hekkers (06-22361994)

 

 

Oefen-programma EDS 1 seizoen 2015/16

Za 08-08/Zo 09-08 Rheden-cup
Di 11-08 20:00       Training
Vr 14-08 20:00       Training
Zo 16-08 11:00      Training
Di 18-08 19:00        KNVB Beker
Vr 21-08 20:00       Training
Zo 23-08 11:00       Training
Di 25-08 18:45        KNVB Beker
Vr 28-08 20:00       Training
Zo 30-08 ??:??       KNVB Beker
Di 01-09 20:00       Training
Vr 04-09 20:00       Training
Zo 06-09                 Aanvang competitie 2015/2016

Verslag Buitengewone Ledenvergadering 25-03-2015

Beste leden,

Hieronder treft u een verslag aan van de buitengewone Ledenvergadering welke 25 maart jl. heeft plaatsgevonden in de kantine van SC EDS.


 

SC EDS Buitengewone Ledenvergadering 25 maart 2015

Aanwezig: bestuur, commissie 2.0, leden, gemeenteraadsleden, sportbedrijf Rheden en buren.

Doel van de avond was de leden en andere geïnteresseerden bij te praten over de ontwikkelingen rond de accommodatie van de club en instemming te vragen met de koers.

Hieronder een kort verslag van de meeting:

Erik Hekkers, voorzitter SC EDS, opent. De problematiek met het veld en de oefenhoek is genoegzaam bekend. Oefenhoek is niet te gebruiken, veld overbelast, en dus veel afgelastingen en weinig trainen. Dit jaar hebben diverse teams bij Rheko getraind. In vorige jaren werd ook uitgeweken naar de Havikerwaard, boerderij van de Familie Kragt: weiland en zolder. In november 2013 heeft de gemeenteraad besloten dat er echt iets moest gaan gebeuren. Er was geld en SC EDS werd om een plan gevraagd. Vanaf dat moment is de commissie 2.0 in het leven geroepen waarin naast voorzitter Erik Hekkers, Wim Diesveld en Roel Roelfzema participeerden.

Nu is het moment om aan de leden verslag te doen en hun mening en input te vragen. En dat in een bijzonder jaar, de club bestaat 70 jaar en hiermee zou een nieuwe periode kunnen worden ingeleid, vandaar 2.0! Goed om te vermelden dat SC EDS is opgericht als sportclub met in het aanbod: voetbal, hardlopen en gymnastiek!

Wim Diesveld en Roel Roelfzema nemen de aanwezigen mee door een powerpoint presentatie. In essentie waren er geen kaders, alles was mogelijk en dus zijn we met velen gaan praten en hebben diverse ontwikkelingen in en rond de club tegen het licht gehouden in het kader van de accommodatie:

 • Een andere locatie is niet mogelijk, in de dorpen Ellecom en De Steeg is geen andere plaats beschikbaar;
 • De ontwikkelingen rond Borch Keppel en een nieuwe boerderij pleiten voor een betere parkeer voorziening van en rond de club;
 • De ontwikkeling rond de waterstand hebben in ieder geval nadelige gevolgen voor het clubhuis, meer wateroverlast is het gevolg;
 • Als bewoner van voormalig landgoed Avegoor hebben we geparticipeerd in de nieuwe gebiedsvisie van dit Landgoed. Eerste conclusies duiden op herstel van oude zichtlijnen, meer openheid en samenhang op het landgoed. SC EDS kan hieraan bijdragen door hiermee rekening te houden in de plannen waarin met name gewerkt moet worden aan de zichtlijnen richting Havikerwaard en bossages, mooier en beter veld inclusief / zonder hekwerk en de twee dissonanten: clubhuis en trainingshoek;
 • Volker Wessels, eigenaar sporthal: deze hal staat te koop en voor toekomstige ontwikkeling lijken clubhuis en trainingshoek cruciaal. Indien de trainingshoek plaats kan maken voor meer parkeer gelegenheid en eventueel het clubhuis verplaatst kan worden naar de sporthal, biedt dat meer mogelijkheden voor toekomstige ontwikkelingen;
 • Gemeente Rheden en sportbedrijf: met hen hebben we veel gesproken en overlegd en hebben we uiteindelijk op basis van onze ervaringen opties uitgewerkt.

Belangrijke ingrediënten:

 • We zijn een sportclub en kijken naar het belang van onze leden;
 • We hebben oog voor de ontwikkelingen in onze omgeving;
 • We hebben oog voor maatschappelijke en toekomstige ontwikkelingen;
 • We hebben een probleem met de oefenhoek en het hoofdveld;
 • We hebben een parkeer probleem;
 • Er is geld en urgentie om nu actie te ondernemen;
 • We willen graag toekomstgericht verder;

Dat leverde drie opties op:

Optie 1: oefenhoek met natuurgras: optie is de minst kostbare maar ervaring leert dat gras hier haast niet groeit. Deze optie is voor zowel SC EDS als ontwikkeling in het gebied niet aantrekkelijk, qua kosten wel. Eigenlijk een scenario waar het diffuus is of we er wat mee opschieten allemaal. Geen additionele kosten voor club en leden.

Optie 2: oefenhoek wordt kunstgras. Deze optie is voor SC EDS interessant. Trainingen kunnen altijd hier plaatsvinden, hoofdveld wordt ontlast en zal beter worden. Nadelen zijn de afmetingen, net geen half veld dus voor gebruik voor wedstrijden van jeugd en 35/45 plus ongeschikt. Het houdt tevens geen rekening met de omgeving en ontwikkelingen en levert geen oplossing voor het parkeer probleem op. Zeer geringe extra kosten club en leden.

Optie 3: hoofdveld wordt kunstgras. De meest kostbare optie. De leden zouden 1-3 euro per maand meer moeten betalen aan contributie is een eerste inschatting, daarnaast zullen kantine opbrengsten etc stijgen. Gevolg zou zijn dat alle wedstrijden en trainingen hierop gedaan kunnen worden en de oefenhoek (deels) parkeer terrein zou kunnen worden. Op termijn zou ook het clubhuis in de sporthal geplaatst kunnen worden. Deze optie biedt de club alle mogelijkheden en laat ook alle opties open voor de ontwikkelingen in het gebied mbt landgoed Avegoor en de sporthal.

Daarnaast constateert de commissie dat er mogelijkheden zijn die passen bij de wensen en behoeften van sporters in beide dorpen, bij maatschappelijke ontwikkelingen in het land en bij andere sportclubs om SC EDS te hervormen in een open club.

In essentie betekent dat een goede samenwerking met je buurt rond sport. Met de bewoners, de bedrijven, de buren, de school, de gemeente, het sportbedrijf, ….SC EDS zou zich kunnen en moeten omvormen tot omni vereniging, een clubhuis, een buurthuis voor de gemeenschap rond sport. Hierdoor ga je eigenlijk terug naar je roots als club, meer dan voetbal. Denk daarbij aan lid worden van SC EDS en tennissen op Avegoor, lid worden en squashen op Middachten, voor de leden judo in zomer en winter stop, start en finish plek worden voor hardlopers en fietsers (MTB en wielrenners) uit beide dorpen  en hen voorzien van bijvoorbeeld een afspuitplek voor de fietsen en bootcamps voor hardlopers. Daarnaast zouden de scholen (Lappendeken en Anne Frank) meer gebruik kunnen maken van het veld. Uiteindelijk zou in een nieuw clubhuis gewerkt kunnen worden aan meer faciliteiten voor sponsoren (gebruik maken van de accommodatie voor meetings en flexwerk), gezonde kantine concepten, etcetera. De mogelijkheden zijn eindeloos…

Na de presentatie worden de mensen gevraagd samen verder te praten en eventuele opmerkingen en suggesties te noteren op flip overs. Deze hangen in de kantine en kennen vier thema’s: sport, omgeving, clubhuis en vrije ruimte. Na deze break wordt plenair afgesloten.

Op de flips wordt aandacht gevraagd voor de bestuurlijke kracht die nodig is voor het verwezenlijken van de visie, wordt de suggestie gedaan bij het eventueel aan leggen van een parkeerplaats rekening te houden met een schaatsbaantje in de winter (bijvoorbeeld hoge stoep zodat je het kunt laten onderlopen) en er wordt aandacht gevraagd voor de juiste aanleg van het kunstgras ivm water afvoer.

Vanuit de leden worden diverse vragen gesteld en deze worden door de commissie beantwoord. Uiteindelijk wordt gestemd over de drie opties en de visie op de toekomst. Optie drie (hoofdveld wordt kunstgras inclusief mogelijke verhoging contributie, bedragen tussen 1 – 3 euro per maand) en visie wordt door de aanwezigen massaal gesteund. Optie 1 geen stem en optie 2 slechts twee stemmen.

Het vervolg is dat de opties op 14 april besproken worden door B&W van de Gemeente Rheden en dat we daarna terugkoppelen aan de leden wat het is geworden en hoe we verder gaan waarbij SC EDS hoopt op optie 3 en de groei naar een open club.

Dank allen voor de aanwezigheid, input en positieve sfeer. We gaan met z’n allen voor een mooie toekomst van onze club!


 

Als aanvulling hierop 2 bijlagen welke u kunt downloaden:

 1. Powerpoint presentatie die tijdens de vergadering is gepresenteerd;
 2. PDF document van het onlangs in de Gelderlander verschenen artikel

Nieuwjaarsreceptie 2015

10 Januari 2015

De wedstrijd tussen Zondag 1 en Zaterdag 2 begint om 15:00, daarna is er vanaf 16:00 receptie.
Wees welkom allemaal, om te komen proosten op een gezond en succesvol 2015!!
Tevens maken wij van deze gelegenheid gebruik, om iedereen alvast fijne feestdagen toe te wensen!
Tot 10 januari!

Agende Jaarvergadering 2014

Jaarvergadering SC EDS, 27 november 2014 aanvang 20:00

Agenda:

 • Opening door de Voorzitter (Erik Hekkers)
 • Mededelingen (Erik Hekkers)
 • Jaarverslag jeugdbestuur (Henri van der Scheer)
 • Jaarverslag hoofdbestuur (Henri van der Scheer)
 • Financieel jaarverslag hoofdbestuur (Henry Mensink)
 • Verslag kascommissie hoofdbestuur
 • Financieel jaarverslag jeugdbestuur (Shiva Dicker)
 • Verslag kascommissie jeugd bestuur
 • Bestuursverkiezing:
  • Aftredend en herkiesbaar: Edward van Asperen.
  • Aftredend en niet herkiesbaar: John Verkerk.
 • Pauze(mogelijkheid tot indienen onderwerpen voor de rondvraag)
 • Rondvraag
 • Afsluiting