Vorderingen kunstgras

Beste leden van SC EDS,

Graag brengen we jullie op de hoogte van de vorderingen rond de aanleg van het veld.

Eind mei besloot de gemeenteraad dat ons hoofdveld een kunstgras veld zou worden en in juni begonnen de werkzaamheden. Helaas is het momenteel nog niet klaar en wordt er op diverse plekken in de gemeente getraind en gevoetbald, van parkjes tot Dierensche Boys tot bij Worth Rheden. De kunstgrasvelden in Velp en Dieren, die ook deze zomer zijn aangelegd, worden momenteel al bespeeld.

Hoe kan het dat dat bij EDS nog niet het geval is? De hoofdreden is dat de ondergrond bij ons in Ellecom niet stabiel genoeg bleek. De constructie voor het kunstgras is zwaar en dat zou ertoe kunnen leiden dat de grond onder het kunstgras op termijn weg zakt. Daar wilde de aannemer geen garantie voor afgeven (wat wel een eis was in het bestek). In de voorbereiding is de grond wel onderzocht, maar pas tijdens het werk bleek dat de grond er slechter aan toe was dan verwacht. Op dat moment was het hoofdveld wel al omgeploegd en moest er snel geschakeld worden. Met de aannemer zijn strakke afspraken gemaakt om alles in de zomer van 2015 op te leveren. Uitstel of afstel zou tot veel extra kosten en ongemak hebben geleid. Alle mogelijke opties zijn onderzocht om een stabiele ondergrond te creƫren voor het kunstgrasveld. De gekozen oplossing is een arbeidsintensief en heel precies proces. De constructie leidt tot een extra bouwtijd.

Vervolgens bleek dat door de nieuwe bouwmethode we te maken kregen met vergunningen en archeologisch onderzoek. Het college heeft hierover in de vakantie (tijdens haar zomerreces) een besluit genomen. En het proces kon weer doorgaan zonder nog meer vertraging. Het heeft niet meegewerkt dat er eind augustus en begin september zoveel regen viel! Opnieuw zijn er extra maatregelen genomen.

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar wanneer kunnen we erop? We streven nu naar oplevering op maandag 12 oktober en dat betekent dat we vanaf die datum kunnen trainen en kunnen spelen op het nieuwe veld.

Voor de start van ons seizoen is de gang van zaken uitermate vervelend. Gelukkig werkt iedereen enorm mee en is mede door jullie inzet, die van het Sportbedrijf en andere voetbalverenigingen vervangende ruimte geregeld. In samenwerking met de gemeente werken we hard aan een kunstgrasvoorziening die onder garantie nog jarenlang mee gaat! Nog even geduld a.u.b., het wordt prachtig en goed!

Onze aandacht gaat nu vooral uit naar de oplevering! Vervolgens gaan we verder met SC EDS 2.0. Er zijn veel ontwikkelingen te melden en we kunnen nu een realistisch plan van aanpak maken voor de komende jaren! In november willen we een avond plannen hierover.

Groeten, Erik, Wim en Roel