Competitie-indeling EDS 1

De competitie-indeling van EDS 1 is vorige week bekend geworden. Dit jaar speelt ons vlaggenschip in een poule van 14 teams. Ook speelt het 1e elftal meer derby’s dan vorig seizoen. Clubs uit de buurt zijn Dierensche Boys, SC Doesburg, GSV’38 en SHE.

 

Hierbij de indeling van de 5e klasse G:

Orderbos

SC Doesburg

GSV’38

Dierensche Boys

SHE

Voorst

TKA

Beatrix

Klein Dochteren

Anadolu’90

Socii

De Hoven

SC EDS

FC Zutphen

EDS incasseert nog een doelpunt tegen Basteom

Aanvoerder Pepijn van Dorsten overhandigt bloemen aan Bas Wiskamp de aanvoerder van Basteom. Door de 0-3 overwinning op EDS was de promotie van Basteom naar de 4e klasse een feit. Foto: Jan van den Brink

In de resterende twintig minuten die er tegen Basteom gespeeld moesten worden, incasseerde EDS nog één tegentreffer en verloor uiteindelijk met 0-3. Met tien man deed EDS er nog wel alles aan om de aansluitingstreffer te maken, maar het mocht niet baten. Het derde doelpunt was wel een fraai doelpunt. De doelpuntenmaker kopte een voorzet naar achteren toe over doelman Jort van Leeuwen heen, 0-3. Door deze overwinning promoveerde Basteom naar de 4e klasse.

EDS houdt Dierensche Boys opnieuw in bedwang

In de slotfase van de wedstrijd weet Jort van Leeuwen op miraculeuze wijze de inzet van Can Zeki te keren en redt daarmee een punt voor EDS. Foto: Robert Hekkers.

Door: Pepijn van Dorsten

 

Opnieuw eindigde de derby tussen EDS en Dierensche Boys in een gelijkspel. Op Sportpark EDS bleef de score op de welbekende brilstand van 0-0 staan. In deze wedstrijd werd er niet goed gevoetbald door beide teams, maar dit werd gecompenseerd met een enorme werklust en strijd waarin de spelers geen centimeter ruimte kregen op het veld. Dierensche Boys was de bovenliggende partij, maar wist zijn kansen niet te benutten. Ook keepte Jort van Leeuwen een voortreffelijke wedstrijd en hield zijn team op de been.

Lees verder

Gerdo Hazelhekke reikt nieuwe tenues uit aan EDS 1

Het 1e elftal van EDS is voor de derby tegen Dierensche Boys in gloednieuwe shirts gestoken door hoofdsponsor Landgoed Avegoor. Niemand minder dan Gerdo Hazelhekke reikte de tenues uit aan de spelers van EDS. Gerdo Hazelhekke werkt momenteel als commercieel manager bij Avegoor, maar was in het verleden bekend als spits van NEC, Go Ahead Eagles, De Graafschap en FC Wageningen. Vooral bij de laatstgenoemde club maakte hij furore en scoorde drie keer in de historische 1-6 uitoverwinning bij PSV. In totaal scoorde de oud-spits 179 keer in het betaald voetbal. Ellen Jansen (manager voetbal) en Karlijn De la Haye (hotelmanager) waren ook namens Landgoed Avegoor aanwezig. Op de voorkant van het shirt prijkt het logo en de naam van Landgoed Avegoor. Het vernieuwde logo van EDS staat op de mouw van het shirt.

Voorzitter Erik Hekkers en Gerdo Hazelhekke presenteren het nieuwe EDS tenue. Foto: Robert Hekkers.

Onze selectiespeler Job Plasman werkt bij Landgoed Avegoor. Foto: Landgoed Avegoor.

EDS verliest met ruime cijfers van Gorssel

Door: Pepijn van Dorsten

 

Traditioneel gezien krijgt EDS vaak ‘een draai om de oren’ uit tegen Gorssel. In de drie voorgaande ontmoetingen verloren de Ellecommers twee keer met 9-0 en een keer met 7-2. Dit jaar werd deze traditie voortgezet en werd het team van Willem Gietelink op een 5-0 nederlaag getrakteerd. De wedstrijd werd overschaduwd door een ernstige blessure van een speler van Gorssel, die naar wat wij begrepen hebben, zijn kuit en scheenbeen heeft gebroken. Wij wensen de desbetreffende speler namens EDS nog veel sterkte de komende tijd. Nog het vermelden waard is dat Jort van Leeuwen bij EDS de rest van het seizoen keept, omdat onze vaste doelman Aldwin Ransijn de rest van het seizoen geblesseerd is.

Lees verder

Een waardeloze dag!

Door: Pepijn van Dorsten

 

–          Een waardeloze dag, omdat onze sfeermaker Gerrit Onderwaater er niet was en dus ook geen muziek voor de wedstrijd.

–          Een waardeloze dag, omdat de pupil van de week naast schoot.

–          Een waardeloze dag, omdat het clubrecord van snelste tegendoelpunt ooit van vorige week is aangescherpt. Het duurde nu 15 seconden voordat EDS op achterstand kwam, vorige week had de tegenstander 30 seconden nodig om te scoren.

–          Een waardeloze dag, want alles ging fout bij de aftrap, ook de schrijver van dit stukje had daar zijn aandeel in. Deze aftrap had niet misstaan bij de aftrappen van René van der Gijp.

–          Een waardeloze dag, omdat keeper Aldwin Ransijn ernstig geblesseerd raakte en de rest van het seizoen uitgeschakeld is.

–          Een waardeloze dag, omdat EDS 0-2 achter stond tegen een beter Basteom.

–          Een waardeloze dag, omdat good old Wout van de Kamp zijn eerste rode prent in dienst van EDS ontving, omdat hij zei dat hij het een waardeloze dag vond en de scheidsrechter verstond dat hij het een waardeloze zak vond.

–          Een waardeloze dag, omdat de scheidsrechter het na 70 minuten nodig vond om deze sportieve wedstrijd te staken, waardoor beide teams voor twintig minuten kunnen terugkomen voor een wedstrijd die al beslist is.

–          Een waardeloze dag, omdat de scheidsrechter zich bedreigd voelde door spelers van EDS, die in de laatste twee seizoen slechts twee keer rood kregen en allebei van dezelfde scheidsrechter!

–          Omdat het zo’n waardeloze dag is beperkt deze reporter zich tot dit waardeloze verslag. Tot volgende week!

EDS vecht zich terug en wint van Socii

Door: Pepijn van Dorsten

 

Door een 3-2 overwinning tegen Socii lijkt EDS nog zicht te houden op een plek in de middenmoot. De Ellecommers stonden wel met 0-2 achter, maar wisten de punten toch nog thuis te houden. Namen EDS scoorden Ruben Memelink, Johny Aalders en Yannick van Heumen. Slecht nieuws voor de zwart-witten was het uitvallen van Lambert Tran aan het einde van de wedstrijd. Het lijkt erop dat de middenvelder enige tijd uit de roulatie is vanwege een knieblessure.

Lees verder

EDS doet zichzelf tekort tegen SHE

Door: Pepijn van Dorsten

 

Met de minimale score van 1-0 verloor EDS uit tegen SHE. Gezien het spelbeeld hebben de Ellecommers zichzelf daarmee tekort gedaan. De ploeg van Willem Gietelink incasseerde in de eerste helft al het enige tegendoelpunt en kwam deze tegenslag niet meer te boven. EDS miste in de eerste helft nog een penalty en speelde een lange tijd in de tweede helft met een man meer, maar wist hier niet van te profiteren.

Lees verder

EDS wint verrassend tegen kampioenskandidaat Voorst

Door: Pepijn van Dorsten

 

In de vijfde klasse D heeft EDS voor een verrassing gezorgd door Voorst thuis met 2-1 te kloppen. Na een paar nederlagen op een rij, wisten de Ellecommers eindelijk weer eens de volle buit te pakken en zijn zo goed begonnen aan de derde periode. De ploeg van Willem Gietelink won deze wedstrijd vooral op basis van inzet en strijdlust. Namens EDS scoorden Ruben Memelink en Johny Aalders.

  Lees verder

Wolfersveen geeft EDS draai om de oren

Door: Pepijn van Dorsten

 

In een wedstrijd die door de harde wind moeilijk was, heeft EDS met maar liefst 4-0 verloren van Wolfersveen. De Ellecommers dalen daarmee op de een-na-laatste plek van de ranglijst. In de eerste helft had de ploeg van Willem Gietelink de wind in de rug en kreeg een paar goede mogelijkheden om de score te openen. Na de rust wist EDS niet goed om te gaan met de tegenwind en kreeg maar liefst vier doelpunten om de oren.

  Lees verder

Teleurstellende hervatting van de competitie voor EDS

Door: Pepijn van Dorsten

 

Met de minimale score van 0-1 verloor EDS thuis van Epse. In een wedstrijd waarin beide partijen weinig kansen creëerden, waren de Ellecommers het ongelukkigst. Gezien het wedstrijdbeeld verdiende het team van Willem Gietelink een punt. Het enige doelpunt van wedstrijd viel in de eerste helft, na een fout in de opbouw van EDS. Yannick van Heumen die in de winterperiode is overgekomen van SML, maakte zijn debuut voor EDS en begon in de spits. Ook Job Plasman debuteerde namens de Ellecommers.

Lees verder

EDS verknalt rest van de wedstrijd tegen Gorssel

Door: Pepijn van Dorsten

 

In het restant van de wedstrijd EDS- Gorssel heeft de thuisploeg zijn 2-1 voorsprong niet kunnen verdedigen en kreeg in de 27 resterende minuten nog drie tegendoelpunten om de oren. In het eerste deel van de wedstrijd scoorden Lambert Tran en Onno van Naamen namens EDS. De spelers Rutger Brouwer en Tijs Hontelez waren voor de staking al gewisseld en mochten daarom niet meedoen in het restant.

Lees verder

EDS verslikt zich in Ratti

Door: Pepijn van Dorsten

 

Van sommige wedstrijden zeg je van te voren dat je ze moet winnen, maar dan verlies je toch. De 4-2 nederlaag tegen hekkensluiter Ratti, was voor EDS zo’n wedstrijd. De Ellecommers begonnen goed, maar verslapten naarmate de wedstrijd vorderde en Ratti ging steeds meer geloven in een goed resultaat. Lang stond er nog een gelijke score op het scorebord, maar de slotfase wist de ploeg uit Kranenburg toch nog langszij te komen. Namens EDS scoorden Ruben Memelink en Johny Aalders. In deze wedstrijd keepte Jort van Leeuwen, omdat eerste keeper Aldwin Ransijn van de week een enkelblessure had opgelopen.

Lees verder

EDS wint eindelijk weer eens!

Door: Pepijn van Dorsten

 

Uit tegen De Hoven heeft EDS met 1-3 gewonnen. Doelpunten  zijn gemaakt door Ruben Memelink (2) en Marko Koens. Voor de laatstgenoemde was dit zijn eerste doelpunt in het wit-zwarte tenue sinds zijn overgang van SCS in deze zomer. De ploeg van Willem Gietelink speelde gecontroleerd en won op een zakelijke manier. De Ellecommers konden de overwinning goed gebruiken aangezien de laatste overwinning al weer meer dan twee maanden geleden tegen Wolfersveen was.

Lees verder

EDS pakt in doelpuntrijke wedstrijd een punt tegen SHE

Door: Pepijn van Dorsten

 

Thuis tegen SHE heeft EDS met 3-3 gelijkgespeeld. Vlak voor tijd maakte Lars Stuiver met een hard schot de gelijkmaker. De andere doelpunten van EDS zijn gemaakt door Rutger Brouwer en Ruben Memelink. Saillant is dat zowel Lars Stuiver en Ruben Memelink ook namens SHE scoorden. Beide teams hanteerden veelal de lange bal op het slechte bespeelbare veld in Ellecom. Aan beide zijden werd er veel strijd geleverd en weinig gevoetbald.

Lees verder

Wedstrijd EDS gestaakt bij voorsprong

Door: Pepijn van Dorsten

 

Bij een 2-1 voorsprong in de thuiswedstrijd tegen Gorssel is de wedstrijd van EDS in de 67e minuut door noodweer gestaakt. Dat kwam voor EDS niet heel slecht uit, want Gorssel werd steeds beter tot de staking. De scheidsrechter vond het niet verantwoord meer om verder te voetballen door het onweer. Op dat moment hadden Lambert Tran en Onno van Naamen gescoord namens de Ellecommers. Namens Gorssel scoorde Jarl van Dam, de man met acht sterren op voetbaloost.

Lees verder